Home » Hristos Se naște, slăviți-L!

Hristos Se naște, slăviți-L!

Una dintre cele mai frumoase sărbători creștine este Crăciunul, sărbătoarea naşterii Domnului Iisus Hristos. De aceea, copiilor trebuie să li se permită jocul, visul, exprimarea realităţii – aşa cum o percep ei. Susţinând această idee, am ales să desfăşurăm în Școala Gimnazială „Emil Isac” proiectul intitulat Hristos Se naște, slăviți-L!.

Acest concurs urmăreşte implicarea elevilor şi a cadrelor didactice din țară și din străinătate în exprimarea valorilor morale ce transcend timpul şi spaţiul cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, prin diferite forme artistice.

Proiectul, aflat la a IV-a ediție, propus pentru a fi înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale, este organizat în colaborare cu Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”. Concursul este împărțit pe 3 secțiuni: desene sau picturi, colaj și creații literare, astfel elevii talentați în diferite domenii se pot bucura de nașterea Domnului, exprimându-se în modul care le este pe plac.

Hristos Se naște, slăviți-L! a avut în anul școlar trecut un real succes în rândul școlilor din toată țara, noi, organizatorii, putând să ne mândrim cu un număr de 512 participanți din 30 județe ale țării. Bineînțeles, am primit numeroase sfaturi, dar și aprecieri de la colegii, cadre didactice din țară: „Concursul a fost deosebit de interesant şi inedit, atractiv pentru elevi, aşa încât vom participa cu siguranţă şi la următoarele ediţii. Calde felicitări pentru efortul de a organiza concursul şi succes pe mai departe! (Prof. Smadu Ramona, Şcoala nr. 22 „Dimitrie Cantemir”, Galaţi), ,,Am primit materialul de la dumneavostră! Felicitări pentru treaba excelentă pe care aţi făcut-o! Mult succes pe mai departe! Sper să colaborăm şi în viitor!” Prof. Andreea Lucuta, Şcoala Gimnazială nr. 2 Călacea, jud. Bihor și multe alte astfel de aprecieri care ne-au produs o mare bucurie.

Sustenabilitatea concursului este dovedită de faptul că an de an avem colaboratori și parteneri noi și de faptul că noi încercăm mereu să aducem și un element de noutate în proiect. Anul acesta, dorim să îi menționăm ca şi colaboratori, care ne-au acordat tot sprijinul, pe reprezentanții de la : Biserica Ortodoxă Română „Pogorârea Sfântului Duh”, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Radio Cluj și mulți alții care au ajutat la buna organizare a concursului. În legătură cu noutățile de anul acesta, dorim să menționăm și faptul că anul acesta este primul an în care expoziția cu lucrările elevilor cei mai talentați din țară și din străinătate se va putea admira începând cu 16 decembrie 2014 la Casinoul din Parcul Central.

 

www.napocanews.ro news.portal-start.com