Home » Maier Roxana

Maier Roxana

CLASE   CU EI NE MANDRIM

Maier Roxana a II-a B

Jurnalul unui campionat European

 DSCN0011

Mă numesc Maier Roxana și sunt elevă în clasa a VI-a B la Școala Gimnazială ,,Emil Isac din Cluj-Napoca.

De mică am iubit sportul. Așa am început să practic gimnastica sportivă, un sport frumos și iubit de toată lumea; dar foarte puțină lume știe că în spatele celor mai spectaculoase rezultate obținute de România la concursuri internaționale, stau mii de ore de muncă, multe sacrificii și uneori chiar durere fizică. Eu am practicat timp de șase ani gimnastica și știu acest lucru: doar cu muncă și perseverență poți obține rezultate. Gimnastica mi-a format un caracter puternic și un stil de viață organizat ajutându-mă foarte mult; mi-a adus și foarte multe satisfacții.

 

 

DSCN9676                                 DSCN9706

De un an de zile mă pregătesc împreună cu echipa de majorete Madness UMF, gimnastica formându-mă pentru această ramură sportivă, destul de nouă pentru noi. Anul acesta am reușit să fac un pas înainte spre ideal, spre performanța la care visează orice sportiv: am reușit să devin vice-campioană europeană împreună cu echipa mea. Campionatul European s-a desfășurat vara aceasta la  Brno în Cehia.

IMG_0001

Totul a început pe data de 1 iunie 2013 când am avut bucuria să obținem locul al doilea la Campionatele Naționale și să ne calificăm la  europenele din Cehia. Apoi a urmat o vară grea, solicitantă din punct de vedere fizic. Am avut zilnic  antrenamente de 5-6 ore. Ne-am pregătit fără să ne plângem și cu gândul la concurs. Așa am petrecut toată vara. Emoțiile ne-au cuprins abia în prima zi de concurs văzând cât de bine sunt pregatite și restul echipelor. Însă noi știam că am muncit, și în momentul în care s-a auzit primul accent din melodie am ignorat totul : arbitrii care se uitau sever la tine și te examinau îndeaproape, publicul  care te aclama dându-ți și mai multe emoții, indicațiile colegelor, antrenorilor… dar, am reușit. A fost un moment uimitor când am urcat pe podium și  arbitrii ne-au înmânat medaliile de argint. Eram vice-campioane europene : o performanță extraordinară pentru mine, pentru noi toți ; o experiență importantă, o lecție de viață fericită pe care nu o voi uita vreodată.

De aceea, dragi colegi, vă îndemn să faceți sport, să fiți serioși în munca voastră și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Roxana Maier, clasa a VI-a B